Stucwerk is het egaliseren van plafonds en wanden met een mortellaag. De pleisterlaag kan worden aangebracht op kalkzandsteen, baksteen, beton, gipskartonplaten en metselwerk. U kunt gips als basislaag gebruiken. Maak ongelijke plafonds en muren waterpas en schilder of behang ze. Je kunt ook gips gebruiken als afwerking. U kiest de kleur en structuur, waarna de stukadoor uw wanden en plafond afwerkt. Bij het pleisteren van een badkamer moet je andere regels volgen dan bijvoorbeeld in een badkamer, want in deze ruimte heb je te maken met vocht. Hoe gaat het nu met het stukadoorswerk in de badkamer?

Hoe moet je stucen?

Stukadoorswerk kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld gips spuiten, waarbij de stukadoor met een hogedrukspuit een laag gips op uw muren en plafond spuit. U bent klaar met behangen en bruikbaar pleisterwerk waarvan de eerste minder glad is en dus geschikt voor verdere afwerking, zoals behangen. De bruikbare pleister is gladder dankzij de oppervlaktebehandeling. U kunt ook spachtelputz gebruiken, waarbij de siermortel met een korrelstructuur wordt aangebracht. Tot slot worden ruwe wanden en plafonds geëgaliseerd met een dikke laag mortel of mortel.

Voordelen van je badkamer stuccen.

Er is veel tegelwerk in de badkamers. Het pleisteren van de badkamer heeft echter een aantal voordelen ten opzichte van tegelen. U merkt vooral de unieke uitstraling van uw badkamer, die een bijzondere sfeer creëert. U kunt kiezen voor een elegante afwerking van uw gips of voor een klassieke gipsmethode. Je hebt ook een breed scala aan kleuren om af te werken. Over het algemeen ziet de badkamerpleister er erg rustgevend uit.